برای پرندهای که هر سال، شش ماه را بدون فرود آمدن در آسمان میگذراند، لحظهای هم به خواب نمیرود و از پلانکتونهای هوا تغذیه میکند؛ بادخورک واقعا اسم بامسمایی است.
از دوران قدیم مشهور بود که بادخورکها بخش اعظم زندگی خود را در آسمان میگذرانند، اما هیچ کس آن را ثابت نکرده بود. اکنون، نتیجه مطالعه جدیدی نشان میدهد که حداقل بخشی از این گفته حقیقت دارد: بادخورکهای آلپ بیش از شش ماه را به طور مداوم در هوا سپری میکنند. این پرندگان حتی پس از مهاجرت طولانی خود به شمال آفریقا که به دنبال پایان فصل جوجهگذاری در اروپا انجام میشود، برای استراحت کردن فرود نمیآیند. فلیکس لیچتی از موسسه پرندهشناسی سوئیس میگوید: «تا کنون، فعالیت تحرکی که این قدر طول بکشد تنها برای حیواناتی که در آب زندگی میکنند گزارش شده بود.»
به گزارش نیوساینتیست، لیچتی و گروهش در محل تخمگذاری بادخورکهای آلپی در سوئیس، واقعهنگارهایی (Logger) 1.5 گرمی را به سه قطعه از این پرندگان متصل کردند. این وقایعنگارها شتاب و موقعیت جغرافیایی بادخورکها را ثبت میکرد. اندازهگیریها نشان میدهد که برای حدود ۲۰۰ روز، هر سه این پرندگان طی مهاجرت به آفریقا و گذراندن زمستان در این قاره در هوا باقی ماندهاند.
به گفته لیچتی، پیش از این محققان اظهار داشته بودند که بادخورکهای معمولی تازه متولد شده پیش از آنکه برای تخمگذاری روی زمین فرود آیند، سه سال را در آسمان میگذرانند؛ اما هیچ کس تا کنون این مساله را ثابت نکرده بود.
«شگفتآور است، واقعا شگفتآور است.» این جملهای است که کارستن اگوانگ از موسسه منابع طبیعی گرینلند، در واکنش به یافته لیچتی و گروهش میگوید. وی ادامه میدهد: «ما میدانستیم که بادخورکها زمان زیادی را در هوا شناور میمانند، اما ۲۰۰ روز واقعا تکان دهنده است.»
:: موضوعات مرتبط:
علمی ,
,
:: برچسبها:
بادخورک ,
پرنده ,
:: بازدید از این مطلب : 248
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1